Το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει έδρα την πόλη της Σπάρτης (Ν. Λακωνίας). Ιδρύθηκε σύμφωνα με το Ν. 3391/05 (δημοσίευση ΦΕΚ Α 240/17-10-2005) και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Μαριέττα Γιαννάκου στις 25-10-2005.
Στεγάζεται στο Νέο Κτήριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Ορθίας Αρτέμιδος και Πλαταιών), καθώς και στο κτηριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης "Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου" σε χώρο που έχει παραχωρηθεί. Η απόσταση από την κεντρική πλατεία της Σπάρτης μέχρι το κτήριο του Πανεπιστημίου είναι περίπου δύο χιλιόμετρα, ενώ μέχρι το Νοσοκομείο είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα.
Η πρόσβαση στο χώρο του Πανεπιστημίου γίνεται είτε με Ι.Χ. μέσα μεταφοράς, είτε με δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ, τα οποία γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Το δυναμικό του τμήματος στο Εαρινό εξάμηνο 2015-2016 αποτελείται από 450 φοιτητές, 11 μέλη Διδακτικού Προσωπικού (διορισμένα μέλη ΔΕΠ), 1 μέλος Ε.ΔΙ.Π, 3 μέλη Ε.Τ.Ε.Π. και 1 Διοικητική υπάλληλο.

© 2016 Τμήμα Νοσηλευτικής
ΑΡΧΙΚΗ    ΤΟ ΤΜΗΜΑ     ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ     ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ         ΕΡΕΥΝΑ     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ     ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ     ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ     ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  
                                                                                                                                                                                                            ΑΙΤΗΣΕΙΣ