Η Σπάρτη είναι πόλη της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας της σημερινής Ελλάδας. Απέχει 220 χλμ. από την Αθήνα και κατοικείται από 20.000 περίπου κατοίκους. Η σημερινή Σπάρτη είναι χτισμένη νότια από το κέντρο της αρχαίας ομώνυμης πόλης, κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα. Είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη εξαρχής με σχέδιο εκπονημένο από τους Βαυαρούς το 1834,χάρη στο οποίο διαθέτει εξαίρετη ρυμοτομία. Στα δυτικά - νοτιοδυτικά υψώνεται το γνωστό βουνό Ταΰγετος, με τις πανύψηλες κορυφές και την άγρια ομορφιά του. Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η οροσειρά του Πάρνωνα που είναι κατάφυτη από έλατα και άλλα δέντρα.
Η Σπάρτη είναι γεμάτη με δενδρόφυτες λεωφόρους, πάρκα και καλοδιατηρημένα δημόσια κτήρια. Η πόλη έχει έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά νεανικά στέκια. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια σύγχρονη και μια πανέμορφη πόλη, από τις ωραιότερες της χώρας.
Δυστυχώς τα ευρήματα της αρχαίας Σπάρτης είναι ελάχιστα όμως μπορεί κανείς να επισκεφθεί το ιερό της Χακιοίκου Αθηνάς, η λατρεία της οποίας τερματίστηκε τον 4ο αι. μ.Χ., το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος, το Μενελάιο (5 χλμ.), όπου λατρεύονταν οι θεοποιημένοι Ελένη και Μενέλαος και το ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνος (5,5 χλμ.) κοντά στο χωριό Αμύκλες. Στην πόλη της Σπάρτης βρίσκονται το άγαλμα του νομοθέτη της πόλης Λυκούργου, το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα και το Λεωνιδαίο, ένα ναόμορφο οικοδόμημα όπου σύμφωνα με την παράδοση μεταφέρθηκαν και τάφηκαν τα οστά του ένδοξου βασιλιά.
Πλήθος νεοκλασσικών κατακλύζουν την πόλη, ανάμεσα τους το Δημαρχείο, η Λέσχη Αξιωματικών, το Δικαστικό Μέγαρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επίσης, αξιοθαύμαστα είναι το Σαϊνοπούλειο θέατρο, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη, η Δημοτική Αγορά και σε μικρή απόσταση ο Μυστράς και ο αρχαιολογικός χώρος του Καιάδα.

© 2016 Τμήμα Νοσηλευτικής
ΑΡΧΙΚΗ    ΤΟ ΤΜΗΜΑ     ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ     ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ         ΕΡΕΥΝΑ     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ     ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ     ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ     ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  
                                                                                                                                                                                                            ΑΙΤΗΣΕΙΣ